Qui som?

Som l’Agrupament Escolta i Guia Erol “La Salle”, una entitat que té com a objectiu l’educació dels infants i joves en el temps del lleure. Està formada per diferents grups d’edat, anomenats unitats o branques, i pels monitors responsables del grup, els caps.

Som una entitat vinculada al col·legi La Salle i formem part de la seva comunitat educativa, però amb una personalitat pròpia i amb una gestió independent. La nostra acció educativa sorgeix a partir d’uns valors, els nostres cinc eixos: l’amistat, el servei, la fe, la natura i el país. El noi/a és el protagonista del seu creixement personal a partir de la realització de projectes i la vivència activa de tots aquests valors.

Com diu el nostre nom som escoltes i guies: formem part d’un Moviment molt més gran de llarga tradició on es troben centenars d’agrupaments d’arreu de Catalunya: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Fem nostra la Llei Escolta i les opcions del Moviment, a més de seguir el seu mètode pedagògic i de participar de les seves formacions.

Un “erol” és un conjunt de bolets, i és precisament d’aquí d’on li ve el nom a l’agrupament: cada unitat porta el nom d’un bolet. Aquestes, alhora, tenen també el nom de les branques escoltes/guies i un color que les representa:

Castors i Llúdrigues (Fredolics): 1r i 2n de Primària. Color Taronja.

Llops i Daines (Rossinyols): 3r, 4t i 5è de Primària. Color Groc.

Ràngers i Noies Guia (Pinetells): 6è, 1r i 2n d’ESO. Color Blau.

Pioners i Caravel·les (Carlets): 3r, 4t d’ESO i 1r de batxillerat (o equivalent). Color vermell.

Trucs: 2n de batxillerat (o equivalent). Color verd.

Sabateres: unitat de pares i mares.

Les activitats les portem a terme en el que anomenem Cau: els dissabtes de 16 a 18:30h . A més solem fer una sortida d’unitat al trimestre i alguna general d’agrupament. Hi tenen un pes important els campaments de Setmana Santa o la Pasqua Jove i especialment els Campaments D’estiu. Participem i col·laborem amb activitats del poble i de La Salle (Pujada a Peu a Montserrat, La Clau…) així com estem presents en diferents espais del Moviment.

Deixa un comentari