El consell de caps de l’AEG Erol ha decidit adherir-se, recolzar i potenciar la postura de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya en referència a l’1 d’octubre i als fets ocorreguts al llarg d’aquesta última setmana.


Els escoltes i guies ens sentim indignats i profundament interpel·lats a reaccionar davant la situació de vulneració de drets socials i polítics i de repressió que viu el nostre país. Reafirmem el nostre compromís amb la democràcia, amb la llibertat d’expressió i amb els drets humans. Ho fem com a escoltes i ciutadans, denunciant els atacs que s’estan produint a les institucions catalanes, als mitjans de comunicació, a les empreses i al teixit associatiu i social que defensa i promou el dret a decidir del poble català.
Animem a tota la ciutadania a prendre part i a participar de les mobilitzacions en defensa dels nostres drets, de la llibertat i de la democràcia, com a rebuig a la repressió per part del govern espanyol.


El país viu un moment excepcional i l’escoltisme ha de ser-hi. Per això fem una crida a agrupaments, caps, famílies, escoltes i guies, d’ara i de sempre, a implicar-se, a ser-hi presents i a fer-se visibles. A organitzar-se, a fer xarxa, a mobilitzar-se, a fer d’altaveu. A defensar els valors escoltes i a treballar per la pau i la llibertat. Siguem decidits i afrontem les dificultats sense por, com diu la Llei escolta. Fem-ho des dels valors escoltes, amb respecte i amb responsabilitat, entenent com a principis de l’escoltisme l’educació per la pau i els valors democràtics.


Com sempre, treballarem des del compromís i estarem al costat de la ciutadania, de les entitats i de les institucions del nostre país. Donant suport als actes i a les mobilitzacions que s’estan produint arreu. Col·laborant a nivell local i territorial amb les entitats que treballen per defensar la democràcia, la llibertat d’expressió i el referèndum. Participant i animant a la participació activa i crítica. Esdevenint, més que mai, un espai de reflexió sobre el que passa al nostre país.


Perquè hi som i hi serem. Als barris, als pobles i a les ciutats. Amb fulard. Per l’escoltisme, per la democràcia, per Catalunya.
Ens veiem al carrer.
#SomDeCau

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.